Jaroslav Střecha: Štamgast & Gurmán

3. 9. 2016
553 Zhlédnutí
Jaroslav Střecha / Majitel Štamgast & Gurmán

Jaroslav Střecha / Majitel Štamgast & Gurmán

Dá se podnikáním bavit a živit zároveň? No jistě a to doslova! Jaroslav Střecha se profesionálně zajímá o gastronomii, dobrá vína a také o kvalitní kávu. Ve Zlínském kraji je známý díky časopisu pro segment HORECA, který již několik let úspěšně vydává pod názvem Štamgast & Gurmán. Několik let pracoval ve zlínské reklamní agentuře jako obchodník. Před osmi lety se díky “díře na trhu” rozhodl pro tento typ magazínu a udělal velmi dobře, protože na jídlo se dá vsadit vždy. Ostatně čísla a trh hovoří jasně. Lidé čím dál více kupují kvalitní jídlo, vybírají si kvalitu domů i v restauraci. Sám říká, že je více gurmán, než štamgast.

“I když na tomoc nevypadám, tak strašně rád jím. Baví mě ochutnávat, zkoušet nová jídla i nápoje. Dá se říct, že práce je mi koníčkem (smích).”

Na gastro trhu se vyzná a pokud se rozhodujete pro investici, říká, že prostor stále je, ale jde o kvalitu a ukazuje směrem na Brno nebo Olomouc, kde se můžete inspirovat. Ve Zlíně by vás vzal na obchodní schůzku do restaurace U Johana, na rychlé jídlo do restaurace Brazileiro na Ondráši a na pivo s kamarádem by to byla Plzeňská ve Svitu nebo neformálnější Zelenáčova šopa. Jako správný podnikatel v gastronomii se rád učí i v rámci Evropy. Nedávno byl nadšen z nevšedního výletu do Itálie, kde s lidmi z gastronomie a „vedoucím zájezdu“ – dovozcem italských vín Zapagastro cestoval po vinařských oblastech Friuli.


Více informací:
www.stamgastagurman.cz

Petr Kopčil

šéfredaktor Magazínu Fabrika

Vložte komentář